Warehousebeveiliging met IP-camerasystemen die zijn voorzien van analytische mogelijkheden  

De vraag naar het real-time bekijken van beelden wordt steeds groter. De beveiligingsmanagers van vandaag zijn op zoek naar systemen die continu de videobeelden beoordelen en zo snel mogelijk een alarm genereren wanneer een incident dreigt plaats te vinden. Vervolgens moet het juiste beeldje op het juiste tijdstip op de juiste plaats worden weergegeven en moeten de noodzakelijke en relevante acties in gang worden gezet. Vanzelfsprekend met zo min mogelijk valse alarmen. Met de inzet van mensen is dit vrijwel onmogelijk en dus zijn we aangewezen op nieuwe technologieën.
Intelligentie

Intelligent Video Surveillance (IVS) is een dergelijke technologie. Het beeld van de IP camera is voorzien van IVS en stuurt deze door naar de NVR(netwerk video recorder) of videoserver. Hierna worden de beelden geanalyseerd op basis van vooraf ingestelde wensen zoals tellen van personen, kentekenherkenning, scannen van pakketten op schades, tellen van pakketten die op een transportband liggen, virtuele bescherming van de transportbanden etc.

CCTV
Zeer nauwkeurige technologie

De technologie is onwaarschijnlijk nauwkeurig. Zo is het mogelijk om mensen te detecteren die zich maar met 10 centimeter per 3 minuten bewegen. De omstandigheden waaronder mensen zich bewegen, zoals zware regen en sneeuw, doen niet terzake. Het systeem kan lopen, rennen, kruipen of tijgeren onderscheiden en laat zich niet van de wijs brengen door schaduwen of slechte lichtomstandigheden. De analytische software ziet verder het verschil tussen auto’s, boten, jet ski’s. Ook het achterlaten van objecten wordt perfect geregistreerd.

Analysemogelijkheden

Zo kan een camera worden gebruikt om gedecteerde objecten te volgen, zelfs buiten de ingestelde detectievlakken. Daarna is het mogelijk om ook weer een indringersdetectie uit te voeren. Elke vooraf bepaalde instelling vormt dan eigenlijk een aparte vaste camera met bijbehorende instellingen. Hierdoor is het tevens mogelijk om voertuigen of voorraad te detecteren die bijvoorbeeld te lang of in een verkeerde zone worden geparkeerd of om diefstal of vandalisme te detecteren.

Toepassingen in de logistiek

DSI biedt (grote) warehouses en hun buitenterreinen hoogwaardige en betrouwbare detectiemogelijkheden. Vooral het detecteren van het wegnemen van voorwerpen lijkt voor deze branche een interessante toepassing. Koppeling met al aanwezige andere beveiligingssystemen is geen probleem en de kosten zijn relatief laag.

Hier hebben wij al ervaring mee

MIkropakket