DSI Techniek maakt het u gemakkelijk

DSI heeft de expertise in huis om u te ondersteunen. Onze Supportmedewerkers zijn getrainde ICT-specialisten met kennis van diverse producten. De expertise op het gebied van ICT-netwerken, server en storage oplossingen, Windows besturingssystemen, SQL-databases en de kennis van security gerelateerde edge devices (camera’s, access control controllers, intercoms en IP-security devices) zijn onderdeel van de dienstverlening van DSI Support.

 

Onze nieuwe business unit DSI Techniek ondersteunt klanten met de aanleg en onderhoud van datanetwerken. Dit is voortgekomen uit het feit dat ICT en Security steeds dichterbij elkaar komen te liggen. Voor signaaloverdracht en besturing maken we inmiddels veelal gebruik van datanetwerken en op IP gebaseerde apparatuur. Communicatie van al onze technische installaties gaat ook vaak over datanetwerken, tegenwoordig willen wij alles kunnen beheren op afstand zoals een camerasysteem of een narrowcastingsysteem.

Ook voor specifieke databekabelingswerkzaamheden, zoals op schepen en buitensituaties kan DSI  de databekabeling turn-key verzorgen.

 

DSI Techniek is specialist op het gebied van het aanleggen en installeren van betrouwbare datanetwerken. Allereerst verdiepen wij ons in de behoeften van onze klant. Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat de precieze wensen en eisen van de klant duidelijk zijn. Daarnaast wordt er rekening gehouden met wat er in de toekomst nodig zal zijn. Wij denken mee en vooral vooruit.

Onze werkzaamheden

Wij zijn inzetbaar voor de volgende werkzaamheden:

 • Aanleggen van bekabelingsystemen
 • Meten en certificeren van bekabelingsystemen
 • Data- en telecommunicatie installaties
 • Interne glasvezelaansluiting en glasvezel installaties
 • Service en onderhoud van datanetwerken
 • WIFI Netwerken
 • Straalverbinding

Voor internetverbindingen, hosted VoIP en VPN-verbindingen werken wij samen met partners. Hierdoor kunnen wij hoogwaardige diensten en producten aanbieden als turn-key totaaloplossingen voor onze klanten.

Veelvoorkomende situaties:

Er zijn drie problemen die wij vaak tegenkomen bij datanetwerken:

 • De bekabeling is een zooitje en het is niet meer duidelijk voor wat welke kabel is
 • De kabels zijn niet juist gebruikt of niet goed gelegd
 • De codering klopt niet of voldoet niet aan de norm

Onze werkwijze

Een netwerk opschonen doen wij in twee stappen:

 • Eerst kijken we of het nog voldoet aan de nodige eisen.
 • Daarna gaan wij uitzoeken waarvoor het netwerk gebruikt moet worden. Als dit bepaald is kunnen we aan de slag met een installatie die het beste past bij de situatie.

Systemen

Bekabelingsystemen

Er zijn verschillende soorten netwerkkabels voor datanetwerken. CAT5e wordt tegenwoordig al bijna niet meer gebruikt, in tegenstelling tot CAT6. Het verschil zit met name in de bandbreedte waarmee de kabel data kan overbrengen. Zowel CAT5e als CAT6 kan snelheden aan tot 1000 Gigabit per seconde, alleen kan een CAT6 kabel meer data tegelijkertijd verwerken. CAT6a en CAT7 bestaan ook, maar voor een standaard thuisnetwerk zijn deze overbodig.

Kabelmanagement

Voor een goede data- en informatievoorziening binnen uw bedrijf is kabelmanagement van essentieel belang. Door het gebruik van actieve apparatuur zijn kabels noodzakelijk en dus onvermijdelijk.

Het wegwerken en/of opruimen van deze kabels en snoeren gebeurt vaak snel en slordig.

Hierdoor ontstaat er een ‘spaghetti’ aan kabels welke de werkzaamheden kunnen belemmeren, stof vasthouden en zorgen voor ongewenste situaties.

De oplossing is voor iedere organisatie anders, en de eisen en wensen variëren continu.

Daarnaast kunnen wij ergonomische producten monteren waar de bekabeling in weggewerkt kan worden.

Dit resulteert in een veilige, schone en nette werkomgeving.

Patchkasten aanleg en onderhoud

Hedendaags ziet DSI Techniek veelal onoverzichtelijke en ongestructureerde patchkasten en serverruimtes.

Met deze services helpen wij u onder meer met het plaatsen, herplaatsen en verplaatsen van actieve apparatuur.

Onder deze services valt onder meer:

 • het reorganiseren van bestaande en/of nieuwe serverruimtes,
 • patchkast(en) en bijhorende bekabeling.

Hierbij maakt DSI gebruik van hoogwaardige patchsnoeren, deze worden indien gewenst per kleur gekoppeld aan de gebruikerstoepassingen.

Vervolgens zullen deze patchsnoeren opnieuw en overzichtelijk gecodeerd worden, zodat uw patchkast correct en goed identificeerbaar is.

Na de werkzaamheden ontvangt u van ons een digitaal en schematisch overzicht.

Netwerkmeting

Je netwerk moet continu beschikbaar zijn en optimaal werken. Stel dat er toch iets misgaat, waardoor het netwerk ‘down’ gaat. Dit gebeurt altijd op de meest vervelende momenten, bijvoorbeeld wanneer je met één van je projecten in een cruciale fase zit. Het is van groot belang dat je dan kunt terugvallen op een bedrijf dat de kennis en de apparatuur in huis heeft om het netwerk weer snel te herstellen.

Netwerkanalyse

Of het nu gaat om een koper-, glasvezel-, draadloos netwerk of een combinatie daarvan, DSI Techniek heeft diverse apparaten en softwaretools om snel netwerkproblemen te analyseren, te isoleren en op te lossen.

DSI Techniek ondersteunt op het gebied van advies, implementatie, projectmanagement en beheer. Zo kunnen wij u onder meer adviseren op het gebied van netwerkstabiliteit, schaalbaarheid en snelheid. Daarnaast kan DSI Techniek u adviseren en begeleiden op het gebied van Security- netwerk en WiFi installaties. DSI Techniek heeft veel ervaring als uitvoerder en senior projectleider op het gebied van ICT gerelateerde bekabelingssystemen waardoor wij u kunnen helpen met het projectmanagement.

Het traject van wens tot opdracht is vaak complex en DSI Techniek kan u ondersteunen en/of het gehele traject uit handen nemen. Denk hierbij aan het leveren van werk-, detail- en bestektekeningen, technische werkomschrijvingen, beoordelen van meer- en minderwerk en coördinatie en toezicht houden op de uitvoering.

Certificeringen

DSI Techniek is gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van diverse universele bekabelingsystemen. Hierbij zijn wij gecertificeerd voor zowel de koper- als de glasvezelbekabeling. Alle aangebrachte bekabelingen zullen door middel van de Fluke datameter worden getest op de juiste specificaties en voldoen aan de laatste standaarden. Op basis van deze metingen zal een netwerkcertificaat aangevraagd worden voor een duur van 10 jaar. Dit certificaat kunnen wij aan onze opdrachtgevers geven. Mocht er tijdens deze periode iets defect gaan, dan wordt dit zonder problemen opgelost. Op deze manier voorzien wij onze klanten van een uitstekende en eerlijke service.

> lees meer